Doping in de Tour, Ik had het al gezegd…

Da’s raar. Vandaag blijkt ineens dat Stefan Schumacher en Leonardo Piepoli zijn betrapt op het gebruikvan EPO-CERA Ik had deze twee mannen gelijk al aangemerkt toen ik ze zag fietsen in de Tour de France.

Piepoli is op 15 juli getest en positief gebleken. Een dag na zijn ritzege op de Hautacam. De italiaan is op 18 juli door de ploeg ontslagen tegelijk met het doping geval van Ricardo Ricco. Beiden blijken tegen de ploeg te hebben verklaard dat ze CERA hebben gebruikt.

Schumacher heeft beide tijdritten gewonnen en twee dagen in de gele trui gereden. Zijn ploeg heeft bevestigd dat ook Schumacher van de EPO heeft gesnoept. Schumacher zelf, die voor twee jaar heeft getekend bij de Quick-Step ploeg is met onmiddelijke ingang geschorst door zijn huidige Gerolsteiner ploeg. Ricardo Ricco is al voor twee jaar geschorst en voor Piepoli en Schumacher hangt dezelfde straf boven het hoofd. De andere renners die nog tijdens de Tour zijn betrapt zijn; Manuel Beltran, Moises Duenas en Dimitri Fofonov. 

Dit bewijst echter meer dat de Tour de France nog lang niet schoon is en het nog wel jaren zal duren tot de doping is verbannen uit deze tak van sport. Voor de kijker is het mooi maar voor collega wielrenners een ongelijke strijd. Gelukkig zijn de doping testen tegenwoordig erg goed en betrouwbaar en blijven we positief door te hopen dat dan toch misschien de Tour volgend jaar wel schoon is… Zou dat kunnen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: