Formule1 – GP Singapore kent onverwachte winnaar

De Formule1 race van Singapore was een spektakel opzich. Onder andere door het feit dat deze in in het donker onder 1500 lampen is verreden. En nee dit zijn geen bouwlampjes van de Gamma. Een machtig mooi gezicht om naar te kijken. Het andere spektakel gedeelte kwam van de coureurs zelf.

Fernando Alonso starte op de 15e plaats en kwam al snel de ”truly-train” tegen en daarmee leek een goede eindklassering wel verkeken. Alonso opende het piststop spel door als eerste naar binnen te gaan. Niet lang daarna kwam zijn team genoot Nelson Piquet hard met de muur in aanraking wat een safety-car opleverde. daardoor is werdt de pitlane gesloten en vonden Rosberg en Kubica het toch nodig een piststop te maken waardoor die na een stop-en-go penalty uit de top verdwenen. Voor rosberg pakte de straf nog het beste uit omdat hij na de safety-car gelijk een gat kon slaan.

Iemand die totaan de pitstop nergens last van had wasn Felipe Massa. Hij was ondertussen ver vooruit gereden met Hamilton achter zich op respectabele afstand. Echter was het de pitstop van Massa die roet in het eten gooide. Massa ging na de pitstop ietsje te vroeg weg en nam de tankinstallaie mee. Dit geintje leverde hem een drive-trough penalty op. Ook Massa dus weg uit de top en omdat het hele veld nog bij elkaar zat was het achteraan aansluiten.

uiteindelijk hadden we Kubica en Massa achterin het veld. Ondertussen ligt Nico Rosberg eerste Kreeg een stop-and-go penalty maar had al genoeg voorsprong om als 2e terug te komen op de baan. met vlak achter hem Hamilton en Coulthard. Alonso leek vervolgens souverein op weg naar zijn eerste en nooit verwachte overwinning van het seizoen. De eerste van Renault sinds Japan 2006. Als er geen gekke dingen gebeuren, wint een Ferrari en een McLaren, zei hij voor de race. Maar in de Twilight Zone gebeuren wel vaker gekke dingen. Zo ook in de nacht van Singapore, waar Andian Sutil tien ronden voor het einde zijn auto in de muur parkeerde. De safety car kwam opnieuw de baan op en de zege van Alonso leek plotseling niet zo zeker. Het veld schoof als een harmonica in elkaar. Een sprintrace van negen ronden lag in het verschiet, maar Alonso is inmiddels een sluwe vos.

De safety-car was weg en zo ook Alonso. Hij sloeg een gat met Rosberg. En als je dan dacht dat er niks meer zou gebeuren en dat de race was gereden, vouwde Rakaikonnen zij Ferrari ook nog even op tegen de muur. 0-punten voor Ferrari en Alonso, Rosberg en Hamilton op het podium. De derde plaats van Hamilton geeft hem de achterstand terug die hem na de race in Belgie was ontnomen en staat nu weer 1 in het kampioenschap met 7 punten voorsprong op Massa. Kubica moet nu 20 punten inhalen om nog kans te maken en dat lijkt onmogelijk. Hoe het verdergaat tussen Massa en Hamilton Kun je op 12 oktober zien als het hele F1 Circus is neergestreken in Japan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: