Formule1 – Hamilton op dreef

Op het circuit van Sjanghai in China was dit weekend Hamilton veruit de snelste op de baan. In de trainingen, de qualificatie en de race stond er geen maat op Hamilton.Echt spannend was de race dan ook niet. Eigenlijk waren de enige spannende momenten tijdens de pitstops en achter in het veld waar nog wat punten vielen te verdelen. In de eerste bocht na de start waren het Bourdais en Trulli die met elkaar in contact kwamen waardoor de race van Trulli over was en Bourdais is met die actie op een 18 plaats terecht gekomen.

De beide BMW’s hadden een goede start en maakten bijden veel plaatsen goed met de start. Door een goede strategie en goed rijden van beide coureurs. Uiteindelijk zijn ze als vijfde en zesde over de streep gekomen achter Alonso die vierde is geworden. Hamilton, Massa en Raikonnen maakten de top drie vol. Hamilton op de eerste plaats was al vroeg duidelijk. Probleem voor Massa was dat hij op geruime achterstand achter Raikonnen reed. Dit is opgelost doordat Raikonnen iets inhield waardoor Massa er relatief makkelijk voorbij kon en zo als tweede achter Hamilton kon eindigen om zo zijn achterstand minimaal te houden.

Vergelijk deze actie met die tussen Schumacher en Barichello op de A1-ring in Oostenrijk. Na dat incident zijn de teamorders afgeschaft en zou een soortgelijk incident onvermijdelijk een straf opleveren. Tot nu toe heb ik de FIA er niet over gehoord maar dit was heel duidelijk een geval van voor laten gaan. Wat volgens ge regels niet mag.

Mochten Hamilton en Massa over twee weken met evenveel punten eindigen, dan is het alsnog Hamilton die kampioen is omdat dan de overwinningen mee tellen. Hier Heeft Hamilton één 2e plaats meer heeft waar ze verder gelijk opgaan. Ik zeg dit omdat die kans erg groot is. In feite mag Massa winnen over 2 weken als Hamilton maar binnen de top-6 eindigd. Over 2 weken dus de grote ontknoping van het zeer spannende Formule1 seizoen van 2008.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: