MotoGP – Rossi wint op Sepang

Het voorlaatse weekend van de MotoGP is beslist door Valentino Rossi die de race heeft gewonnen. Na een tijdje achter Dani Pedrosa te hebben gezeten vond Rossi een gaatje en ging er voorbij om vervolgens een gat te slaan wat Pedrosa niet meer kon dichten. Rossi dus eerste met op de tweede plaats Dani Pedrosa.

De verrassing van de race was de race om de derde plaats tussen Hayden en Doviziozo. Hayden kwam er even voorbij maar kon de plek niet vast houden. Doviziozo is dus als derde over de streep gekomen en dat is knap voor een coureur op een klantenmotor. Het is de eerste keer dit seizoen dat er een klantenmotor op het podium terecht komt. Het vershil is dat Doviziozo niet beschikt over het materiaal waar Hayden en Pedrosa mee rijden. Die fietsen zijn ontwikkeld door Honda als race motor terwijl de andere ”klanten” honda’s in de basis gewoon motoren zijn waar u en ik mee touren. Ik zeg; Hulde!  Met Nicky Hayden in de nek heigend toch als derde over de streep komen geeft aan dat je kan sturen en het maximale uit je motor weet te persen. 

Stoner viel met een 5e plaats een beetje tegen. Ducati had het hele weekend al te kampen met problemen. Casey Stoner klaagde constant over het gebrek aan grip aan het achterwiel. Ook in het tweede deel van de race kwam dit probleem weer opzetten waardoor er voor Stoner niet meer inzat dan een vijfde plaats.

De race opzich was verre van spannend te noemen. De echte spanning zat meer in de strijd om de derde plaats met Hayden en Doviziozo en de strijd om de zevende plaats met Capirossi en dePuniet (die er zowaar op is blijven zitten)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: