Prinsjesdag

Het is weer de derde dinsdag van September. Een bonte stoet van begeleiders, paarden, koetsen en militairen loop het jaarlijkse veels te dure ritje van paleis naar binnenhof en weer terug. langs de kant staan honderden militairen van de krijgsmacht als erehaag en daarachter weer horden uitzinnig publiek wat een glimp hoopt op te vangen van de koningin en haar consorten.

Ik zie een NOS die alles uit de kast trekt om er elk jaar weer een betere uitzending van willen maken. Wij als burger mogen echter de broekriem wel weer aanhalen want ook al wordt er veel gesproken over lastenverlichting en koopkracht. Dus voor wie zich nu rijk gaat rekenen het volgende.  Dit zijn natuurlijk alleen nog plannen voor volgend jaar. Of het er ook van gaat komen is nog maar de vraag. De kamer moet het er wel mee eens zijn.

Een mooie manier van een dooie mus voorschotelen. De BPM van nieuwe auto’s gaat omlaag en de wegenbelasting omhoog. Als je enkel jong gebruikte of gewoon gebruikte auto’s rijd zal je dus enkel een meer betalen aan je wegenbelasting. En zo kan ik nog wel even doorgaan want het staat bol van de tegenstrijdigheden in de begroting van volgend jaar. Waarom zouden de midden en hoge inkomens meer in koopkracht moeten stijgen en De lage inkomens en gepensioeneerden gaan er sterk op achteruit. Een zorgverzekering die nog maar eens duurder gaat worden en dan een maandinkomen wat achteruitloopt.

Een goed trucje van de regering is om van de daken te schreeuwen dat we er allemaal in koopkracht op vooruitgaan en vooral niets zeggen over tegenvallers zodat we volgend jaar met Prinsjesdag weer zeggen. ‘Ik hoop dat aankomend jaar beter zal worden dan dit jaar’ En dat doen we nu al zo’n 12 jaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: