Recept voor tomaten basis saus

Ik heb een heel goed recept voor een basis saus die je kan gebruiken voor pasta’s lasanga. Ik doe saus invriezen in bakjes of zakjes en is op die manier een paar maanden te bewaren Of een week in de koelkast.Deze saus is op basis van gepelde tomaten uit blik. Het is belangrijk dat je de beste kwaliteit hebt en dat kun je alleen uitvinden door een paar merken te proberen. Ik ben van mening dat de gepelde tomaten van Heinz de beste zijn
Hak om te beginnen 2 a 3 tenen knoflook fijn (op basis van 6 blikken tomaat) en bak ze op een laag vuur in een sheutje Olijfolie met een paar gehakte Basilicumsteeltjes of een flinke snuf gedroogde Oregano en een vers rood pepertje in z’n geheel. Prik het pepertje in met een mes zodat deze niet ontploft tijdens het bakken.
Het pepertje geeft een subtiel pittig smaakje aan de saus. doe er een paar blikken gepelde tomaten bij en laat de vruchten heel. De zaadjes kunnen wat bitter zijn, dus als je de tomaten meteen stuk hakt zal de saus niet zo zoet worden als de bedoeling is.
Breng de saus op smaak met wat zeezout en zwarte peper (uit de molen) en laat hem 30 minuten zachtjes pruttelen. Vis daarna het pepertje eruit.
Haal de tomaten uit de saus en leg ze op een bord. prak ze fijn met een vork een haal het hart eruit. Eenmaal terug in de pan even goed doorroeren en even laten pruttelen. (5 min.) Kruid de saus voorzichtig bij met wat zout en peper en voeg eventueel een klein scheutje rodewijnazijn toe om de saus een zuurtje te geven. Nu zou hij perfect moeten zijn. Te gebruiken als basissaus voor: Pizza, Pasta, Lasangna, Soepen, of als luxe ketchup.
Recept van Jamie Oliver uit ”Jamies Dinners”

4 reacties op Recept voor tomaten basis saus

  1. wat een bs zeg…….een goede basissaus is alleen te behalen met goede verse zelf gepelde tomaten(wel goed rijp)

  2. Hi there, I do think your website might be having browser compatibility problems.

    Whenever I look at your web site in Safari, it looks fine
    however, if opening in I.E., it’s got some overlapping issues. I simply wanted to give you a quick heads up! Other than that, fantastic blog!

  3. Hi colleagues, how is everything, and what you want to say regarding
    this paragraph, in my view its genuinely amazing in favor of me.

  4. Very good post. I will be going through a
    few of these issues as well..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: