MotoGP – Stoner wint laatste race

Net als de pole position was het tijdens de race ook weer een machtig optreden van Casey stoner. Al moest hij bij de start nog even Dani Pedrosa voor gaan, na de eerste bocht had Stoner de eerste plaats weer in handen om die niet meer af te staan.

Foto: rtlgp.nl

Dani Pedrosa kon in het begin het fabuleuze tempo nog volgen maar zou later iets terugzakken. Nicky Hayden mocht van plek drie starten maar viel al snel wat plaatsen terug. Bijvoorbeeld aan Valentino Rossi die na een paar ronden al op de vierde plaats lag. en niet gek lang daarna de derde plaats in nam. Andrea Dovizioso heeft het seizoen agfesloten met een vierde plaats.

Echt spannend is de race niet geworden. Stoner, Pedrosa en Rossi reden nagenoeg dezelfde tijden dus de echte gevechten waren meer te vinden in het veld daarachter. De man van de race is misschien nog wel Marco Melandri die van de laatste plaats naar de 9e plaats is gereden en voor het eerst dit seizoen goed met de motor overweg kon. Helaas is hij aan het einde van de race weer teruggevallen naar de 16e plaats.

Volgend jaar is alles weer anders. Nicky Hayden gaat naar Ducati, Melandri naar Kawasaki en zo zijn er nog veel meer veranderingen. Daarover later meer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: