Grap van Top Gear presentator Clarkson valt verkeerd..

clarksin1

BBC-presentator Jeremy Clarksin ligt onder vuur na een grap in Top Fear. “Schakelen, schakelen, spiegels kijken, een prostituee vermoorden, schakelen, schakelen, moorden. Dat is veel werk voor een dag”, grapte hij zondag in het autoprogramma, waarin hij het rijden in een vrachtwagen testte. De opmerking leidde tot meer dan vijfhonderd klachten bij de Britse publieke omroep, zo meldt BBC News.

 

Bron: Novum AvH  dr-monkey-dre-devil-small

Twee jaar geleden werd Groot-Brittannië opgeschrikt door een serie moorden op prostituees in Ipswich. De dader, een vrachtwagenchauffeur, werd begin dit jaar tot levenslang veroordeeld.

Een woordvoerder van een Brits collectief dat zich inzet voor de rechten van prostituees reageert woest op de opmerking van de presentator. “Clarksin zou ontslagen moeten worden en de mensen die verantwoordelijk zijn voor de uitzending moeten ter verantwoording worden geroepen”, vindt zij.

top-gear-at-war

De BBC werpt tegen dat kijkers bepaalde verwachtingen hebben van de manier waarop Clarksin zich op televisie gedraagt. “Deze opmerking was komisch bedoeld om de mythe die bestaat rond vrachtwagenchauffeurs belachelijk te maken. Het was niet de bedoeling te kwetsen.”

Vorige week ontving de BBC meer dan dertigduizend klachten na een reeks treitertelefoontjes die Russell Brand en Jonathan Ross in een radio-uitzending pleegden aan het adres van de 78-jarige acteur Andrew Sachs. Brand nam, net als het hoofd van Radio 2, ontslag na de ophef die was ontstaan. Ross is voor drie maanden geschorst.

 

Bron: Novum, AvH  dr-monkey-dre-devil-small

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: