WTCC – Tom Coronel tevreden over seizoen 2008

seatmonster
Het WTCC-seizoen werd onlangs in Macau afgesloten. Tom Coronel maakte tot ieders verrassing zijn beste jaar door. Het hoogtepunt was de overwinning in het Japanse Okayama, de allereerste WTCC-zege voor de SEAT-coureur. “Ik heb er meer dan het maximale uitgehaald”.

“Niemand had verwacht dat dit kon met de auto”, zegt Coronel. “Ik heb er veel meer uitgehaald dan dat we ervan hadden durven dromen. De motor is al twee jaar niet ontwikkeld. Het chassis en de auto zijn super, maar de fabrieksjongens rijden met een diesel en zijn een stuk sneller.”

“Toch hebben we nog nooit zo’n goed seizoen gedraaid. Het beste ooit, met een overwinning en een tweede plaats. We hebben nog nooit zoveel punten gescoord. En ik heb nog nooit zoveel enthousiasme om mij heen gehad. Dus als je het zo bekijkt hebben we het beste seizoen ooit gehad.”

coronel

“We zijn in gesprek voor volgend jaar. Iedereen is enthousiast en de neuzen staan dezelfde kant op. Maar in deze tijd is het allemaal niet zo makkelijk. Het is nog wel even afwachten, maar ik hoop voor kerst duidelijkheid te hebben.”

Yvan Muller heeft dit seizoen het kampioenschap gewonnen voor Seat. De afgelopen jaren was het kampioenschap voor Andy Priaux met een BMW. Seat en Chevrolet komen volgend jaar met een compleet nieuwe auto waar nu al volop mee mee wordt getest. Wat de rest gaat doen weten we in pas in de aanloop naar het nieuwe seizoen.  

Bron: RTLGP.NL/DH
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: