Australische bankrovers nemen Nederlandse methode over

Het gebeurd wel vaker dat een ander land onze wetgeving voor bepaalde delen kopieerd en nu hebben bankrovers in Australie ook een methode uit nederland overgenomen. De plofkraak.

Bij een plofkraak wordt er gas in de geldautomaat gespoten die tot ontploffing wordt gebracht. Deze methode is in Nederland ontstaan. De politie down-under heeft het dan ook al over de Dutch Method.

De eerst plofkraak was eind 2007 en sinds septemder dit jaar zijn er al 11 plofkraken geweest vandaag waren er zelfs drie op één dag. De recherche kijkt er niet echt van op. ”Ze gaan echt het wiel niet opnieuw uitvinden. Ze zien dit en denken: dat kunnen wij ook”

Volgens de politie zijn er 2 soorten criminelen bezig met deze praktijken. De profs. die de methode goed hebben bestudeerd en de kruimeldieven die ergens iets hebben gelezen.

Tijdens een Tijdens een recente explosie is de voorgevel van een bank weggeslagen en door het puin is de vluchtauto van de daders beschadigd. Ze moesten te voet vluchten. De proffesionele criminelen gebruiken precies genoeg gas om enkel bij de geldkluis te komen. Imiddels hebben een aantal fabrikanten al maatrgegelen genomen. Door gaatjes te maken in het apparaat stroomt het gas weg en is een plofkraak onmogelijk.

Een andere succesvolle nederlandse methode is een bulldozer of grote heftruck… Dan heb je niet veel meer aan gaatjes 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: