Nieuw top Model Scirocco R20T, plus de nieuwe Abt Modelen!

r20t-1
In de topversie van de Scirocco is het momenteel allesbehalve behelpen met 200 pk, maar het zal de pk-adepten als muziek in de oren klinken dat Volkswagen ook aan een echt hete Scirocco werkt. De topper van het gamma krijgt de typeaanduiding ‘R20T’ mee.
Bron: autoweek AvH dr-monkey-dre-porsche-s2 bekijk de exclusieve modellen!..r20t

Dat meldt Car Magazine. Zoals de typeaanduiding al een beetje doet vermoeden, krijgt de hete Scirocco geen 3,2-liter VR6 onder de kap. In plaats daarvan kiest Vollkswagen voor de 2,0-liter turbomotor uit de Audi S3, goed voor 265 pk.
Volgens insiders krijgt de R20T een agressief uiterlijk, dat behoorlijk overeenkomt met dat van de Scirocco GT24 raceauto (foto), die meedeed aan de 24-uursrace op de Nordschleife. Denk de dakspoiler, splitters en de stickers weg, en je komt flink in de buurt van de uiteindelijke productieauto.
Binnenkort laat Volkswagen de snelle Scirocco op een autoshow zien. Eind 2009 verwachten we de auto in de showrooms. Waarschijnlijk komt er ook een Golf R20T met dezelfde motor, die als spirituele opvolger van de Golf R32 gaat dienen.

Nieuw Volkswagen Gamma van Der Abt! 

abt-scirrocco

 Tuner Abt toont op de Motorshow in Essen twee nieuwe sterren uit de Volkswagen-stal: de Golf VI en de Scirocco hebben in Kempten hun speciale behandeling gehad. Ook de Audi Q5 ontkomt niet aan de tuningdrift.

Wie niet tevreden is met het vermogen (en de bijtelling) van zijn nieuwe Golf VI of Scirocco kan terecht bij Abt tuning. Die kan de standaard 1,4-liter TSI met 122 pk naar 160 pk brengen. Het één-punt-viertje met 160 pk gaat naar 200 pk. De 2,0-liter FSI met 210 pk kan Abt naar 240 pk brengen. Ook de diesel kan een Abt-behandeling krijgen: de 140 pk sterke 2,0-liter TDI voeren ze op naar 170 pk. Behalve de 122 pk-versie zijn al die motoren de wijzigingen ook leverbaar voor de Scirocco.
abt-scirocco-2
Voor de nieuwe Golf zijn er speciale veren, een Abt-wielophanging en is er keuze uit twee remsystemen. De Scirocco kan met Abt-veren tot drie centimeter lager worden gelegd. Abt heeft een assortiment wielen voor de Golf die tot maximaal 19 inch in diameter zijn. Voor de Scirocco ligt de grens bij 20 inch.
En dan zijn er natuurlijk nog de bodykits. Zowel aan de voor- als achterkant van beide modellen zit een uitbundig spoilerpakket. Tot de hoogtepunten behoren de zijskirts die de
auto optisch lager maken en het uitlaatsysteem met vier pijpen.
abt-trio1
Audi Q5
Ook voor de kakelverse Audi Q5 is er een Abt-behandeling. Ook daarvoor is een uitgebreide bodykit te koop. “Daarmee is de Q5 indrukwekkend, harmonieus en superieur vanuit elke hoek,” vindt Abt. Ook hier is er een uitlaatsysteem met vier eindpijpen en wielen van 20 inch. Dan de motortuning: de 2,0-liter TFSI gaat net als bij de VW’s van 211 naar 240 pk. De 2,0-liter TDI gaat van 170 naar 190 pk en de 3,0-liter TDI van 240 naar 282 pk. Voor die motor is ook het Power S-pakket beschikbaar. Dan wordt het vermogen opgeschroefd naar liefst 310 pk. Vanaf het eerste kwartaal van 2009 zijn de aanpassingen voor de Q5 leverbaar.
 
Bron: autoweek  AvH  dr-monkey-dre-porsche-s2 Check ook de Nieuwe Pitspoes Verkiezing! Klik verder! 🙂

pitspoes-promo-es

Voor het stemmen op de Pitspoes van het Jaar kun je hier terecht.vlammen-es1

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: