Dakar 2009 – Buenos Aires naar Buenos Aires!

deijne-jump

Na een het afzeggen van de Parijs-Dakar 2008 gaan we nu wel weer van start. Niet door Afrika dit keer maar door Argentinie en Chili. Ook Nederland is weer dik vertegenwoordigd met wederom een groot aantal deelnemers in alle disiplines. Het grootste aantal rijders gaat met de motor dit grootste evenement aan.

dakarginafderooy

De vrachtwagens zijn er ook weer en voor Nederland hebben we Hans Stacy, Gerard de Rooy en Wuf van Ginkel die voor de overwinning kunnen gaan. Afgelopen jaar zijn er diverse Dakar-evenementen geweest en Stacy heeft alles gewonnen wat er kon. Overigens is Stacy ook de winnaar van de vorige Dakar.

dakarmanstasy

Een bijzonder duo om de gaten te houden dit jaar is de equipe Coronel/Coronel. Jawel. De twee gaan dit avontuur samen aan. Zij gaan op pad met een Bowler Nemesis. Deze Nemesis is het nieuwste wapenfeit van de Bowler fabriek die al jaren met succes Dakar auto’s bouwen.

dakarbowlertimtom

De grootste groep is misschien wel de groep motorrijders met 34 motoren staan de coureurs aan de start. Namen om in de gaten te houden zijn Henk Knuiman, Mirjam Pol, Rob van Pelt, Rob Verstegen en Teus Visser. Ik zal er vast enkelen vergeten maar het zijn er ook veel. Belangrijkste debutant hier is misschien wel Jurgen van den Goorbergh.

dakarmotorpoll

OP 3 januari is de start in Buenos Aires en gaat vervolgens over 9.578km door Argentinie en Chili. Op 17 januari is de finish en weten we of Het Hans Stacy is gelukt om weer te winnen. De uitzendingen zijn dagelijks te volgen op RTL7 en www.koolblog.nl zal ook verslag doen van dit evenement.

Op dit moment zijn alle voortuigen afgeleverd in Lehavre en zijn onderweg met de boot. Als alles goed gaat krijgen we weer een mooie Dakar voorgeschoteld.

Foto’s: rtlgp.nl/dakarsport.com/Joost Geise
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: