Armstrong terug in de Tour de france..

armstrong

PARIJS –  Lance Armstrong zal in 2009 ook deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. De zevenvoudig tourwinnaar maakte dit jaar zijn comeback bekend,…

Bron: telesport AvH wielren-monkey1 Check out de spelbreker..

maar liet in het midden of hij ook bij de belangrijkste etappekoers ter wereld zou starten. Aan die onduidelijkheid maakte hij maandag een einde.

Ik ben vastbesloten om weer de beste te zijn”, vertelde de 37-jarige Amerikaan aan het persbureau AP. De coureur van Astana zal volgend seizoen voor het eerst in zijn carrière zowel bij de Ronde van Italië als de Ronde van Frankrijk starten.

De wielrenner wil zijn rentree gebruiken om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de kankerbestrijding. Armstrong overwon zelf teelbalkanker. Daarna won hij van 1999 tot en met 2005 zevenmaal op rij de Tour. Toen de vedette na zijn laatste victorie het afscheid aankondigde, was zijn relatie met de Franse media en fans behoorlijk verziekt.

Toch besloot hij zich aan te melden voor de ‘Grande Boucle’. „Dit weerhoudt mij niet om mijn werk te doen en ook niet om mijn boodschap te verspreiden.”

Armstrong traint momenteel op Tenerife, samen met zijn Spaanse ploeggenoot en tourwinnaar van 2007 Alberto Contador. In januari wordt de Tour Down Under zijn eerste wedstrijd. „Ik heb veel respect voor de Tour de France en ben optimistisch over de nieuwe richting die de Ronde van Frankrijk is ingeslagen”, zei de Amerikaan maandag.

Bron: telesport AvH wielren-monkey1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: