Dikke velgen en banden binnenkort verboden volgens EU

dikke-velgen1

Nou moet de Europese Unie toch echt eens ophouden met de auto als melkkoe te zien. We hebben nu al BPM, wegenbelasting en nog steeds veel te hoge accijnzen op benzine en diesel. We betalen nu aan pomp veel minder per liter, Euro loodvrij (1,18 Euro gemiddeld) maar dat is nog steeds te veel. 

Nu heeft de Europese Unie weer iets nieuws bedacht om CO2 terug te dringen. Ze willen nu de rolweerstand van auto’s verbeteren. Dit wil men bereiken door een verbod op de breedte van de velg. Een probleem is dan wel dat de auto’s met meer vermogen dus veel grip gaan verliezen waardoor er meer ongevallen zouden kunnen gebeuren.

Dit is weer zo’n belachelijk plan vanuit Brussel wat niet gaat helpen. Dus nu gaan ze zich ook al bemoeien met hoe breed je wielen mogen zijn onder je auto.  Op dit moment heeft een Bugatti Veyron zoal eerder beschreven op dit log een bandbreedte van 365mm en dat heeft ie echt nodig. Helaas komen er straks dus dunne bandjes onder om zo de CO2 met 5% terug te dringen.

De auto is voor een klein deel verantwoordelijk voor de klimaat verandering, het grootste deel bijvoorbeeld kolen centrales, zware industrie en vliegtuigen. Dus ga daar eerst aan werken voordat we weer de automobilist als melkkoe gaan bekijken. We betalen al genoeg.

ik ben er wel voor om een systeem te installeren wat de banden op druk houd. Het is in de rally sport en de militaire wereld al uitgebreid getest en blijkt goed te werken. Hiermee kan de bandenspanning worden afgelezen en zorgt een computer ervoor dat de banden op de juiste spanning blijven. Dit systeem helpt al heel veel bij de uitstoot van auto’s.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: