Formule1 – Honda vertrekt uit de Formule 1!

bye-bye-dreams-honda2

Wereld-crisis treft nu ook Formule 1 Teams! Honda heeft aangekondigd dat ze zich met onmiddellijke ingang terugtrekken uit de Formule 1. De Japanse directeur en CEO van Honda, Takeo Fukui, bevestigde het nieuws vrijdagochtend.

Bron: RaceReport  AvH dr-monkey-dre-devil1 Lees verder over de zoveelste economiecrisis-slachtoffer..barri-en-button-te-koop

Team krijgt tot maart de kans tot verkoop

Na een nacht vol wilde speculaties over de toekomst van de renstal, verklaarde Fukui op een in de haast ingelaste persconferentie in Tokyo dat de slechte financiële omstandigheden het bedrijf er toe geleid heeft de knoop door te hakken en zich terug te trekken uit de Formule 1.

,,Het is nu zaak voor Honda dat we ons volledig concentreren op onze kernactiviteiten en onze toekomst voor de lange termijn veiligstellen, aangezien de kredietcrisis wereldwijd teveel onzekerheden creëert. En een herstel daarvan zal tijd kosten. Om de toekomst van ons bedrijf veilig te stellen, voelen we ons genoodzaakt te stoppen met onze Formule 1-activiteiten.”

,,We gaan nu in conclaaf met de mensen van het Formule 1-team van Honda en motorleverancier Honda Racing Development over de toekomst van deze twee bedrijven. Het team zal te koop worden aangeboden.”

ross

De Engelse website Autosport.com zegt dat Honda-teambaas Ross Brawn en CEO Nick Fry maandag naar Tokyo vliegen om te overleggen over de toekomst. Er wordt gesuggereerd dat Honda het team tot maart de kans geeft om een koper te vinden, daarna zullen zij de financiering staken.

Naar verluidt hebben de werknemers te horen gekregen dat er een aantal potentiële kopers zijn en dat Brawn al bezig is om een motordeal met Ferrari voor elkaar te boksen, om op die manier het team in leven te kunnen houden.

Fukui verklaarde dat het voor Honda een moeilijke beslissing is geweest om zich terug te trekken uit de Formule 1. ,,Na onze zege in 2006 hebben we wereldwijd zoveel steun gekregen van fans die op meer succes hoopten. Ook daarom was het erg zwaar om tot dit besluit te komen, omdat we niet aan de verwachtingen van onze fans hebben kunnen voldoen.”

Bron: RaceReport  AvH dr-monkey-dre-devil1 

Bekijk snel onze andere HOT ITEMS!.. Click verder..

bluekoolberg-hot-at-2
    Check out de Nieuwe! Pispaal Van De Week!  Klik hier !
pitspoes-promo-es
Voor het stemmen op de Pitspoes van het Jaar kun je hier terecht.
bluekoolberg-car-sale-promo
Zoek je een andere auto? neem dan snel hier een kijkje!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: