Nieuwe BMW Z4 in aantocht

Autoweek

Foto: Autoweek

De niewe BMW Z4 is definitief bekend. Het is de de eerst BMW Z die een stalen vouwdak meekrijgt en zal standaard worden uitgerust met Dynamic Drive Control. En zoals het hoort bij een BMW komt de nieuwe Z4 alleen met Zes-in-lijn motoren.
Met het dak dicht heb je een bagage ruimte van 330 liter en met de kap open is die beperkt tot 180 liter.
Elke Z4 krijgt standaard Dynamic Drive Control mee. Met dit systeem kan de bestuurder de stuurbekrachtiging, gasrespons en Dynamische Stabiliteitscontrole (DSC) in drie standen instellen. Indien de Z4 het verlaagde M-sportonderstel heeft, past Dynamic Drive Control ook de werking van de dempers aan.
bwwz42009-2
De nieuwe Z4 wordt ‘groener’, want de Efficient Dynamics-voorzieningen vinden nu ook hun weg naar de roadster. Dat betekent regeneratie van remenergie, banden met een lage rolweerstand, een schakelindicator en geoptimaliseerde aerodynamica.
Op motorisch gebied is het smullen geblazen. De basisversie is de Z4 sDrive23i, die profiteert van de kracht van een 2,5-liter zescilinder. Het vermogen bedraagt 204 pk. Daarboven is er de sDrive30i, die 258 pk mobiliseert. De topversie is de sDrive35i, die de bekende 3,0-liter zescilinder twinturbo onder de kap krijgt, goed voor 306 pk. De sprint naar 100 kilometer per uur kost de auto 5,2 seconden, de topsnelheid is begrensd op 250 kilometer per uur. Het gemiddeld verbruik bedraagt 9,4 liter per 100 kilometer.
bmwz42009-4
Vanaf het voorjaar 2009 is deze auto te koop bij de dealer.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: