KLM neemt Martinair over

klm737-400

Foto: KLM

De Europese Commissie heeft vandaag toestemming gegeven aan KLM om partner Martinair volledig over te nemen. Op 31-december-2008 is KLM volledig eigenaar van Martinair door de resterende 50% aandelen over te nemen van de Deense rederij A.P. Moller-Maersk.

Volgens president-directeur Peter Hartman van KLM bevindt de luchtvaart zich in slecht weer Martinair in het bijzonder. Het goedkeuren van de ‘EC’ biedt KLM de mogelijkheid om de overname compleet te maken en plannen uit te werken over de toekomst van Martinair binnen de groep. Met deze groep doelen ze op KLM-AirFrance en het Skyteam. De laatste is een groep van luchtvaart maatschapijen die met elkaar samenwerken. zo zijn onder andere Delta Airlines, Northwest Airlines en Alitalia lid van Skyteam.

President-Directeur Paul Gregorowitsch van Martinair zegt hierover: “Met haar 50-jarige ervaring op het gebied van vracht en passage, kan Martinair een prima aanvullende rol spelen op het wereldwijde product van de KLM Groep. Voor Martinair en haar 2000 toegewijde medewerkers is dit bemoedigend nieuws na een lange periode van onzekerheid. Met dit perspectief kan Martinair haar voortvarende herstructurering voortzetten.”

Aan de andere kant dus weer een verlies van een zelfstandige Nederlandse luchtvaart maatschapij. de 2e maatschapij van Nederland is overgenomen door de eerste en grootste
luchtvaart maatschapij, die overigens noodgedwongen moest fuseren met Air-France.

Bron: KLM
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: