Schaatsen – NK Sprint Groningen (+update dag 2)

Dit keer geen Kramer, Wust, van Deutekom en zelfs Gerritsen niet. Het is een rare eerste dag van Het NK Sprint in Groningen. Annette Gerritsen is op de 500 meter gediskwalificeerd vanwege een valse start. Ireen Wust was ziek maar probeerde het toch. Zij is buiten de top 10 terecht gekomen.

Wie dan wel…. Margot Boer staat nu na dag 1 aan de leiding van het klassement. Regerend wereldkampioene Paulien van Deutekom won de 1000 meter in een tijd van 1:19,29 Met een achtste plaats op de 500 meter staat ze nu 5e in het klassement.

Annette Gerritsen heefd een beschermde status en gaat vrijwel zeker alsnog door naar het WK-sprint maar dan moet ze morgen op dag 2 wel in de top 6 algemeen terecht komen. Anders is het avontuur alsnog over. Naar verwachting zal Annette het wel halen maar zal niet vanzelf gaan.

Bij de heren is Stefan Groothuis de koploper in het klassement met Erben Wennemars op de 2e plaats. Bijde schaatsers kwamen op de 2 afstanden tegen elkaar uit en hebben bijde keren de 1e en 2e plaats behaald. Jan Bos staat op de derde plaats maar de zesvoudig kampioen heeft nog zicht op de eerste plaats. Als dit lukt is hij zevenvoudig kampioen en daarmee recordhouder. Hij zou dan Gerard van Velden van de troon stoten. 

Of het zo ook gaat zijn morgen kunnen we live volgen via Nederland 1 of je leest het iets later hier op koolblog.nl  

Dag-2 NK Sprint Groningen:

Dag 2 begon met afmeldingen. Ireen wust was niet in orde en met het oog op het EK volgende week heeft ze besloten de 2e dag niet te starten. Ook Jorien Voorhuis heeft zich ziek terug getrokken.

Annette Gerritsen heeft revanche genomen op de 500 meter en zette meteen een nieuw baanrecord neer. ze heeft 39.04 gedaan over haar ronde en dat was 0.40 sneller dan het oude record van Andrea Nuyt. Gerritsen heeft nu alsnog een ticket voor het WK sprint.

Margot Boer is Nationaal kampioene sprint geworden. Boer had al een grote voorsprong bleef zodoende Natasja Bruintjes en Laurine van Riessen voor in het klassement.

Bij de heren heeft Stefan Groothuis met overmacht het kampioenschap gewonnen. Wennemars is tweede geworden en Mark Tuitert is ten koste van Jan Bos. Groothuis en Wennemars hebben zich automatisch geplaatst voor het WK sprint. Simon Kuipers had een beschermde status en zal samen met Mark tuitert het viertal compleet maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: