Dakar 2009 – de rally is echt begonnen

Dakar is toch wel begonnen kunnen we nu zeggen. Tot etappe drie was het wat saai maar nu komt het echte werk. Het begon goed voor de nederlanders, zowel in de auto en vrachtwagen als de rijders op de motor.

Het BMW Xraid team gaat aan de leiding in het autoklassement op de voet gevolgd door Volkswagen. Maar niet met Peter van Merkstijn die de eerste dagen goed in de top 10 zat en 13e algemeen stond. De BMW is namelijk na een bandenwissel op onverklaarbare wijze uitgebrand.  Ook de gebroeders Coronel zijn met problemen uitgevallen. maar de volgende dag bleken ze er toch weer bij te zijn.  Beste nederlander is op dit moment Rene Kuipers in een BMW X3 van het BMW X-Raid team hij staat nu elfde algemeen.

rtlgp.nl

Foto: rtlgp.nl

Bij de vrachtwagens stond Gerard de Rooy aan de leiding maar moest die in de 5e etappe afstaan aan de russen met de Kamaz vrachtwagens. Op dit moment staat de Rooy 3e na de zesde etappe.

 Hans Stacy heeft veel problemen met de banden en staat inmiddels op een aanzienlijke achterstand die niet meer in lijkt te halen maar ”Racy Stacy” kennende zal hij alles op alles te zetten om nog naar voren te komen. De vliegende assistentie van De Rooy gaat goed mee, Hugo Duisters lift mee op het succes van de Rooy

rtl.nl

Foto: rtlgp.nl

Frans Verhoeven strijd met de motor mee om de koppositie. De concurrentie is erg sterk met onder andere Marc Coma en Cyril  Deprés. Verhoeven ligt nu 8e in het algemeen klassement gevolg door Henk Knuiman op de tiende plaats. Teus Visser is inmiddels binnen als 19e algemeen. Verhoeven is is in de vijfde etappe weer als tweede binnen gekomen. Het was een loodzware etappe maar ook de zesde etappe zou geen makkelijke worden.

rtl.nl

Foto: rtlgp.nl

In stage zes vallen er klappen. Grote namen crashen in de duinen. Maar ook onze quad rijder Alex Brusselers is er niet meer bij. Hij valt en heeft meerdere botten gebroken. Carlos Sainz en Stephan Peter Hansel craschen en komen met grote schade binnen. Maar ook het team van MAN heeft zware problemen. Veel deelnemers hebben gekampeerd in de woestijn en zijn met veel vertraging binnen gekomen.

De zesde etappe was ook voor Verhoeven wat moeilijk, hij kwam als 8e binnen en Henk Knuiman als 9e. Ciryl Depres heeft de etappe gewonnen.

Luc Alfand is uitgevallen. kwam vast te zitten in de modder op 12-kilometer van de start en is er niet meer uit gekomen. Het team van BMW heeft problemen. De motoren raken overhit en het is nog de vraag of de kopman van BMW morgen nog van start gaat. Nasser Al Attiyah heeft nu nog de leiding maar heeft een paar waypoints gemist en zal dus of terug vallen of uitvallen. inmiddels is bekend dat Al Attiyah is gediskwalificeerd en daarmee uit de race. BMW is hiermee uit de race.

Door de diskwalificatie neemt Giniel de Villiers (ZAf/VW) de leiding in het algemeen klassement over. De Villiers leidt met een voorsprong van 7.39′ op Volkswagen-teamgenoot Carlos Sainz (Spa). Mark Miller, eveneens Volkswagen, is derde op 17.51′.

Bij de vrachtwagens gaat het goed mis met Stacy. Hij staat vast in de modder. de Rooy komt weer binnen als derde. en is hiermee naar de top-3 in het klassement verwezen.

De volgende update is weer over een aantal dagen. of zodra er belangrijke uitvallers zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: