Dakar 2009 – Dakar in de laatste week

En wat was de afgelopen week in de Dakar Rally moeilijk. Het aantal uitvallers is nog beperkt omdat een hoop proeven zijn geneutraliseerd in de afgelopen week. Zo rijden Tim en Tom Coronel nog mee terwijl ze eigenlijk waren uitgevallen.

Bij de vrachtwagens gaat Gerard de Rooy als een speer en staat derde algemeen. De gedoodvervde winnaar Hans Stacy, is wel uitgevalllen. Hij had al veel pech met de banden en heeft uiteindelijk de ophanging onder de truck vandaan gereden en daarmee einde verhaal voor Stacy, de overige trucks gaan wel door en doen het opzich niet verkeerd. De Rooy was tijd verloren door het helpen van Een zwaar gecrashde truck en heeft na een bezwaar procedure weer 18 minuten terug gekregen. Hij staat nu ruim 3 minuten achter op de leider in de race, Vladimir Chagin. de 9e etappe is gewonnen door dezelfde Chagin.

Bij de motoren is Frans Verhoeven nog steeds goed onderweg en wint weer een etappe.  staat nu nog op de achtste plaats met uitzicht op plaats zeven. me om de overwinning. Cyril Depres staat nu derde in het klassement en Marc Coma staat nu aan de leiding. Frans Verhoeven won al de tweede etappe en wint nu ook de negende etappe. Debutant en wegracer Jurgen van de Goorberg staat nu op plaats 18 algemeen. Henk Knuiman is nu tiende algemeen.

Bij auto’s gaat het om Volkswagen die één, twee en drie staan. Mitsubitshi staat nu 4e op 83 minuten. De ASO heeft ook tijdstraffen uitgedeeld en voor acht nederlanders betekend dat meer dan 200 uur tijdstraf. De BMW’s gaan ook erg sterk. Zij strijden met de BMW’s om de overwinningen. De Hummer gaat nu redelijk en staat nu 3e algemeen met Robby Gordon. Onze Nederlander Rene Kuipers die voor het BMW team aan de slag is ligt 9e algemeen op ruim een uur van Carlos Sains.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: