Schaatsen – Wat is er mis met de nederlandse ploegen

Het is op dit moment een zware tijd voor de Nederlandse schaatsploegen. Wat is er toch aan de hand dat Paulien van Deutekom, Ireen Wust en Renate groenewold hun zegetochten niet kunnen doorzetten.

Paulien van Deutekom moest vandaag de 1000m rijden in de B ploeg. Ze deed dat in die ploeg wel als snelste in een ronde van 1,18 maar de A groep haalde daar nog eens dik 2 seconden af.

Is de Nederlandse ploeg dan ziek? Mist het vertrouwen? zijn ze dan misschien overtrained en dus niet meer fit? coach Kempkers legt de lat hoog voor de ploegen dus kun je veronderstellen dat bepaalde schaatsers al over hun hoogtepunt zijn. Dit lijkt een beetje op te gaan voor Paulien van Deutekom. Ireen Wust is herstellend van een griep maar heeft dit seizoen ook nog niet de vorm laten zien de ze had in voorgaande seizoenen.

Margot Boer heeft echter nergens last van en stijgt boven zichzelf uit met overwinning op overwinning. met de Worldcup wedstrijden in Erfurt was Boer veruit de beste. 2e beste Nederlander is Laurine van Riesen die dit jaar debuteert.

Bij de heren is het wederom Sven Cramer en stelde de rest toch ook wel weer teleur. Sven won niet alles maar wat ie won was met gemak. Ik vind dit een prachtige schaatser. Zo rustig als hij is na 5 kilometer ziet Sven eruit alsof hij er met gemak nog 5 bij doet. Andere schaatsers krijgen extra zuurstof na een rit…

Maar nog steeds blijft de vraag wat er met de nederlandse schaatsers is en of dit nog goed komt.

Advertenties

One Response to Schaatsen – Wat is er mis met de nederlandse ploegen

  1. Dead indited articles, Really enjoyed examining.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: