Schaatsen – Sven Kramer wereld kampioen allround in Hamar

NOS

Foto: NOS

Dit was niet echt een weekend voor de nederlandse schaatsploeg. Maar wel voor Sven Kramer.  Ireen Wust is bij de dames dan wel derde geworden op het WK Allround maar dat was meer dankzij het afzeggen van Claudia Pechstein.

De Titel verdedigster Paulien van Deutekom kwam er ook niet aan te pas dat gold voor de gehele TVM ploeg. eigenlijk wel. Van Deutekom, Wust, en Groenewold. Hopen dat het WK afstanden over een paar weken in Vancouver beter zal zijn. Laten we voor de vrouwen dit toernooi maar vergeten.

Beste Nederlandse is Jorien Voorhuis die als debutant mee mocht naar het WK. Zij reed zeer verdienstelijk en was op dit toernooi beter dan dan Groenewold Wust en van Deutekom. Het podium heeft ze net niet bereikt maar als ze zo doorgaat zit er nog een mooie carriere in.

Sven Kramer voltooide zijn 3e wereldkamioenschap op rij met winst. En om die titel wat krachtbij te zetten heeft hij de 5km  met een fabuleus wereldrecord van 6.09,74 gereden.  Daar kwam geen gevolg op van de tegenstanders. Kramer’s goede vriend Håvard Bøkko kon hem op afstand volgen en zette een 6.15,94 op de klok.

de 1500 meter ging met een nipte voorsprong naar dezelfde Håvard Bøkko maar Kramer zat hem op de hielen. Door ook de 10 km overtuigend te winnen en pakte zelfs het baanrecord  van Bøkko af hiermee is de Trilogie compleet.

Beste Nederlander achter Kramer is Wouter Olde Heuvel die met vooral vierde plaatsen van zich liet horen. Tom Prinsen heeft beslag gelegd op de tiende plaats door een personelijk record te schaatsen. Carl verheijen had een slecht weekend en is op de 11e plaats gestrand.

Volgende week is er weer een worldcup schaatsen in Heerenveen.  Daarna verhuist de schaatswereld naar Salt Lake City om de finale World Cup te schaatsen op 6 maart. Op 12 maart is de finale van het seizoen met het WK afstanden in Vancouver.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: